Online Bağış
bilgi@fahrettintacarvakfi.org

Duyurular / Etkinlikler

Fahrettin Tacar Kimdir ?

1935 yılında Tokat’ın Erbaa kazasında dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Erbaa’da okudu. 1955’de Kuleli Askeri Lisesini bitirdi. 1957’de Ankara Kara Harp Okulundan, 1958’de Polatlı Topçu Ve Füze Okulundan, 1968’de İstanbul - Yıldız Kara Harp Akademisinden mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin muhtelif kıt’a ve karargâhlarında hizmet gördükten sonra 1979’da albay rütbesi ile emekli oldu.

Sivil hayatında ise; 4 sene Türkiye Gazetesi Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 6 sene Türkiye Gazetesi Takvim Müdürlüğü yaptı. 1993 yılında TGRT’nin kuruluşundan itibaren; danışmanlık, radyo konuşmaları ve televizyonda açık oturum programları yaptı ve sundu. İhlas Holding ve İhlas Vakfı bünyesinde çalıştı. 1953 Yılından beri Enver Ören beyin en yakın mesai arkadaşlarından biri oldu.

1994-2003 yılları arasında İhlas Vakfı bünyesinde İVYED bilgi danışmanlığını kurdu.Bilgi çağında batıdaki gelişmeleri, 10 seminer haline getirdi ve 200 büyük şirketi; bilgi toplumu, bilgi ekonomisi, bilgi teknolojileri, değişim, eğitim, yönetim, kalite, iletişim, şirket kültürü ve bilgi stratejileri konularında seminerler vererek eğitti.

Fahrettin Tacar; ailesinden köklü bir din kültürü aldı. Kuleli Askeri Lisesi’nde kimya dersleri hocası, Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretlerinin yetiştirdiği salâhiyetli bir din âlimi olan, arabî, farisi, türkçe ve birçok dilde yüzden fazla kitap neşr eden, Eczacı ve Kimya Yüksek Mühendisi Kıdemli Albay Hüseyin Hilmi Işık’tan, İslam ilimlerini ve güzel ahlak bilgilerini öğrendi. Aynı zamanda, Kadıköy Müftüsü Seyyid Ahmed Mekki Üçışık’tan 5 sene Arabi, Fıkıh, Akaid ve nakli ilimleri tahsil etti.

Fahrettin Tacar’ın hayatı; hocalarından öğrendiği akli ve nakli bilgileri, gece gündüz demeden, genç nesillere anlatmak ve öğretmekle geçti. Bilhassa, psikolojik, ahlaki ve sosyo-kültürel sahada, İslamiyetin birinci derecede kaynak olan kitaplarından naklederek, Türk gençliğine büyük hizmetler verdi. Türk ve İslam medeniyetini, milli ve manevi değerlerimizi, ilmi ve doğru olarak anlattı ve öğretti.

Fahrettin Tacar; halen, Fahrettin Tacar Eğitim Vakfı Başkanlığı vazifesini ifa etmektedir.

Fahrettin Tacar Eğitim Vakfı 2017